top of page
  • Forfatterens bildeJohanne Stangeland

Hvorfor velge CND Shellac?

Hvorfor bør du velge den ene gelelakken fremfor en annen? Hva er bra og hva er dårlig med de forskjellige gelelakkene du kan få lagt og hvilke produkt/merke bør du gå for?

Dette tror jeg er spørsmål mange av dere har og som jeg håper å kunne hjelpe dere litt med å få svar på i dette innlegget.


Den største grunnen for å velge et produkt fremfor et annet er fordelene du som kunde vil sitte igjen ved å bruke det gitte produktet/merket. Her lover produkter og merker flere forskjellige ting, men jeg tenker å gi deg noen tips som du kan spør om neste gang du skal velge negledesigner og gelelakk.


Først av alt bør du spør om hvordan produktet festes til din naturlige negl. Her bør du være klar over forskjellene på en mekanisk binding og en keratinbinding. Forskjellen ligger i om negledesigneren trenger å file på din naturlige negl eller ikke. Det ene er ikke nødvendigvis bedre eller dårligere enn det andre i forhold til varighet på tjenesten, men det er greit å være klar over at ved å file på naturlig negl, vil man fjerne deler av lagene i negleplaten. Gjør man dette ofte og med for mye kraft, vil man kunne tynne ut og svekke den naturlige neglen istedenfor å styrke og beskytte den. Ved en keratinbindene gelelakk vil gelelakken herde og feste seg ved å binde seg sammen med keratinet som neglene dine er laget av uten at du trenger noe ekstra filing eller grovhet på neglene for å øke festet.


Det neste du kan spør om er hvordan produktet fjernes fra neglene dine. Her blir også forskjellen om man bruker en fil for å fjerne produktet eller om gelelakken er løselig ved hjelp av løsemidler. Hvis du får lagt en gelelakk som både festes ved hjelp av filing på naturlig negl og fjernes helt ved hjelp av filing. Sier det seg fort at man kan stå i fare for å overfile og skade den naturlige neglen. Det finnes mange flinke negledesignere som bruker produkter som dette og som er forsiktige med filingen. Jeg ønsker likevel at du som kunde er bevisst dette, slik at du kan si i fra, bytte negledesigner eller produkt om du opplever at dine naturlige negler svekkes av tjenester med gelelakk. Gelelakker som er løselige med løsemiddel vil, i hall hovedsak, ikke gi noe skade på dine naturlige negler. Produktet vil løsne og flake av uten at man trenger å bruke noe ekstra makt for å få det av.


Det finnes flere produkter og merker som er bra innen begge alternativene som er nevnt over. Jeg kan blant annet nevne CND Shellac, Lecenté Create gel polish & Light Elegance P+ gel polish, av de jeg arbeider med og bruker jevnlig.


CND Shellac er nok min aller største favoritt når det kommer til å legge gelelakk rett på naturlig negl. Den er laget spesielt med tanke på å skulle beskytte og styrke dine naturlige negler og gir et veldig bra resultat for de aller fleste. Jeg anbefaler Shellac til alle som ønsker jevnlig stell og vedlikehold av neglene, men som ikke nødvendigvis vil ha økt lengde eller trenger ekstra forsterkning av neglene. CND Shellac er en keratinbindene gelelakk som fjernes ved hjelp av løsemidler og hvor det ikke files noe på neglen verken ved påføring eller fjerning. Dette er den aller største grunnen for at jeg anbefaler CND Shellac, men det er flere. Kjemien, omtanken og kunnskapen i CND Shellac overgår de aller fleste produktene jeg har prøvd, som lover noe av det samme som CND Shellac gjør. Den gjør ingen kompromiss på ivaretakelse og beskyttelse av dine negler og lover absolutt det den sier og ofte litt til.


Jeg har nevnt to alternativer til Cnd Shellac. Selv om Shellac er min favoritt, den jeg bruker aller mest og anbefaler på det sterkeste å få lagt, vil det være noen av dere som vil trenge en annen type gelelakk enn Shellac. Vi mennesker er forskjellige, og dette gjelder også når det kommer til våre negler. Jeg og mine negler vil ikke nødvendigvis kunne bruke det samme som deg og dine negler. Her kommer også de to andre alternativene av gelelakk inn og hvorfor du bør være klar over hvordan produktene du velger festes og fjernes fra din negl. Noen vil ikke kunne oppnå godt feste uten at det files noe på deres naturlige negl. Dette har med at vi har forskjellige oljer i neglene og hendene våre, vi har forskjellige hormoner og kroppens sammensetning i forhold til kjemikaliene i gelelakkene vil noen ganger ikke alltid gå overens. Her er Lecenté Create og Light Elegance P+ et supert alternativ om Cnd Shellac ikke skulle sitte. Disse to festes ved lett buffing på din naturlige negl og fjernes i to steg. Først ved å file topplakken og deler av gelelakken av, for så å fjerne resten ved hjelp av løsemiddel.


Så for å gå igjennom litt av spørsmålene over. Du bør velge en gelelakk som fronter beskyttelse, sunnhet og styrke for dine negler. Jeg anbefaler Cnd Shellac på det aller sterkeste, men du kan også få lagt andre merker, men vær da obs på tipsene over og spør gjerne etter om gelelakken er HEMA – fri og 7-fri.


Det siste og aller viktigste tipset jeg kan gi, er at hvis produktene du får lagt fører til smerte, ømhet eller andre skader på dine negler, anbefaler jeg deg å bytte produkt. Ring rundt å hør med negledesignere i området du befinner deg i, og sjekk status på deres produktkunnskap og forståelse ved hjelp av tipsene jeg har gitt. Er du usikker kan du alltids nevne merkene og produktene jeg har nevnt her og spør om dette er noe negledesigneren/salongen du går til har eller kan ta inn.
Johanne & Neglfabrikken333 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page