top of page
  • Forfatterens bildeJohanne Stangeland

Hva er hva; gel & akryl ?

Når man skal velge tjenester på en neglesalong kan man bli overveldet av valg av tjeneste og lure på hva som passer best for seg og dine negler. I forsøk på å gi dere noen svar på dette kommer jeg til å skrive om de forskjellige produktene og tjenestene som finnes der ute. I denne aller første bloggen skal vi imidlertid se på forskjellene og likhetene mellom akryl og gel, og hva som er hva!


Hvis du har vært på en neglesalong og fått lagt forsterkning eller forlengelse av neglene dine, er sjansen stor for at dette ble gjort med gel eller akryl. Den største forskjellen på gel og akryl vil nok være konsistensen på produktet før det legges på neglen din. Gel kommer som regel i en krukke og er en klissete masse som man tar opp med en pensel før man former den på neglen. Akryl består av to komponenter som blandes sammen, en væske og et pulver. Når disse to blir blandet sammen får man en perle med produkt som i konsistens kan minne om en noe fastere gel. Det er også en annen vesentlig forskjell mellom de to produktene. Gel må herdes i en UV/LED lampe, mens akryl begynner å herde så fort væsken treffer pulveret. Som negledesigner vil man med en gel ha all verdens tid til å fikse og ordne på neglen man støper, mens med akryl har man kun en gitt tid før produktet ikke kan manipuleres eller formes mer.


Når vi ser på valg av den ene fremfor den andre kan det ofte være et valg knyttet til negldesigneren du går til. Det er ikke alle negldesignere som tilbyr både akryl og gel, og det vil da bli naturlig at du får den tjenesten din negldesigner tilbyr. Noen kan ha utfordringer knyttet til en av tjenestene og velger derfor den ene fremfor den andre. Disse utfordringene kan variere fra person til person, noen kan ha en allergi for væsken i akrylen, andre kan ha utfordringer knyttet til festet mellom den naturlige neglen og gelen, eller så kan det være utfordringer knyttet til dine naturlige negler som gir grunnlag for å velge den ene tjenesten kontra den andre.


Det er også forskjeller mellom de to knyttet til hvordan de fjernes. Akryl kan fjernes ved hjelp av løsemiddel som f.eks aceton, mens gel ofte må files av med en håndfil eller elektrisk fil. En slik type gel kalles for hard gel og noen kaller dem også for true gels. Innen gel familien finnes det flere typer, en annen er soft gel, denne kan som akrylen fjernes ved hjelp av løsemiddel. Det finnes også noe som kalles akrygel eller polygel, disse er en form for "hybrid" mellom gel og akryl. Vær obs på at denne typen gel kan inneholde HEMA, sjekk derfor med din negledesigner før du får dette påført!


Når man får lagt en forlengelse eller forsterkning med akryl eller gel er det viktig å vite at man da lager en "ny" negl som skal være et beskyttende og forsterkende lag for din naturlige negl. Dette betyr også at den støpte neglen er tenkt å være en permanent negl. Dette er noe som ikke alltid blir opplyst om, men som kan være greit for deg som kunde å vite. Det at jeg kaller gel og akryl for en permanent negl betyr ikke at den ikke kan fjernes, men at den ikke bør fjernes.


Så vet jeg at det er noen av dere som lurer på om gel og akryl er skadelig for neglene deres. Svaret her er nei! Produktene i seg selv er ikke farlige for deg eller neglene dine, det som imidlertid kan gi en skade på neglene dine er gjentatt og jevnlig fjerning av produktene på en uriktig måte. Dette kan medføre flere skader og er grunnen for hvorfor en ikke bør gjennomføre full fjerning av produktene ved hver tjeneste, men heller gjøre etterfyller og jevnlig stell av neglene. Ved en etterfyll vil man fylle i det området som er vokst ut og file til lengde og formen på neglen på ny. Du vil da hele tiden ha beskyttelse på neglene dine og med mindre det har oppstått en skade, vil produktet ikke bli fjernet.

Ønsker du den beste beskyttelsen neglene dine kan få, bør du få en forsterkning eller forlengelse med gel eller akryl. Du vil kjenne forskjell med en gang og kunne ha den lengden du måtte ønske uten å være redd for at neglene skal knekke når de blir lange.


Til slutt vil jeg som negledesigner komme med en liten oppfordring til dere som ønsker å få lagt negler; vær oppmerksomme på produktene og tjenestene dere velger. Om du er usikker på hva de forskjellige tjenestene er, spør du negledesigneren din. Kan hun eller han ikke svare deg, finn en negledesigner som kan! De beste produktene er også de produktene som gir best beskyttelse, forsterkning og hjelp til dine negler, vær derfor også nøye på at de produktene du får lagt på dine negler ikke har innhold som gjør det motsatte.


Johanne & Neglfabrikken <3

6 168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page