top of page
  • Forfatterens bildeJohanne Stangeland

Hva er Shellac, gel polish & gel color?

I dette innlegget vil jeg ta for meg forskjellene på de forskjellige gel fargene vi har, når man ønsker den ene fremfor den andre og hvordan de vil kunne brukes på naturlig negl eller forsterkning/forlengelse. Det finnes flere ord på denne typen forsterkning eller beskyttelse, gel lakk, gel polish, Shellac & gel color for å nevne noen. Mange av dere tenker sikkert “men disse er jo alle samme ting”, men det er noen forskjeller mellom dem og disse er viktige for deg som kunde å vite om.


Jeg har tidligere skrevet et innlegg om hva som er forskjellen på gel og akryl. Her snakket jeg om at det finnes flere typer gel, blant annet soft gel og hard gel. Dette gjelder også innenfor gel fargene. En soft gel er en gel som kan tas av med et løsemiddel, ofte aceton. En hard gel er en gel som må files av og er derfor ikke løselig med løsemiddel. Måtene en soft gel og hard gel festes og fjernes fra neglene dine, er ofte de største forskjellene mellom de to.


Vi kan starte med Gel polish, eller gel lakk på norsk om du vil. Dette er et beskyttende lag med farge som kan legges på naturlig negl og forsterkning/forlengelse. Ofte er dette et tre - trinns system hvor du først filer/buffer den naturlige neglen, så legges en base coat, gel polish/lakk også en top coat til slutt. Den kan ses på som en “hybrid” mellom vanlig neglelakk og gel color. Det betyr at gel polish/lakk ofte er gitt de kjemiske egenskapene fra både neglelakk og gel. Dette for å gjøre den lett å ta på og av, men samtidig ha styrken og holdbarheten til en gel color. Et eksempel på en gel polish/lakk er Shellac fra CND. Shellac ble først introdusert på markedet i 2010 som første av sitt slag, og har siden da blitt en svært populær behandling. Den er lett å påføre og lett å ta av, uten at den skader den naturlige neglen. Shellac er også et patentert merke innenfor CND, som gjør den er helt unik fra andre gel polish merker. Shellac fra CND er for meg den ultimate beskyttelsen for deg som ønsker naturlige negler med farge. CND Shellac inneholder kjemiske egenskaper som gjør at den fester seg til keratin proteinene som negleplaten din er laget av, dette gir et godt og holdbart feste, og det krever ingen filing på din naturlige negl for at produktet skal sitte.


Vi kan så se på gel color. Gel color er ofte en hardgel og som nevnt over må denne da files av neglen din. En gel color kan ofte komme i en krukke/potte eller flaske, og den kan legges på naturlig negl og forsterkning/forlengelse. Det første man gjør når man skal legge gel color er å file på den naturlige neglen, ofte med en 180 grits fil, som er forholdsvis grovt. Det files på den naturlige neglen for å ta vekk alt av fett og oljer i de øverste lagene av neglen din, samt for å lage en mekanisk binding mellom neglen og bonderen som legges etter filingen er gjennomført. En bonder er en form for “dobbeltsidig tape” som gir feste mellom neglen din og gel coloren som legges over. Til slutt legges en top coat.


Jeg legger vanligvis gel color over forsterkning/forlengelse. Dette fordi en gel color kan bli for hard for den naturlige neglen og kan sprekke og dette av etter kort tid. En annen grunn for at jeg ikke legger gel color rett på naturlig negl, er fordi den må files av. Ved å måtte file av en gel color står man i fare for å overfile den naturlige neglene. Ved gjentatt filing på din naturlige negl fjerner du flere lag i neglen og de vil oppleves tynne og slitte. Er negldesigneren uforsiktig kan han/hun også file gjennom neglene din eller gi deg brannsår ved for hard filing.

Jeg vil understreke at jeg personlig som negldesigner liker både gel polish og gel color, men jeg bruker dem forskjellig og til forskjellige tjenester alt etter hva du som kunde ønsker. Det som er viktig er at du som kunde vet forskjellen og hvorfor du skal velge den ene fremfor den andre, samt vite at du får det du spør om når du kommer inn i en salong.


Jeg vil si at den største forskjellen mellom gel polish/lakk og gel color er hvordan de legges og fjernes fra din naturlige negl. Ønsker du å legge et beskyttende lag med gel farge over dine naturlige negler og din naturlige lengde, ville jeg anbefalt en gel polish og aller helst Shellac fra CND. Dette da den er svært lett å legge på og ta av uten noen for for filing på din naturlige negl, og riktig fjerning med Offly Fast Remover vil ikke gi noen skader på neglene dine. Skulle du ønske forsterkning eller forlengelse av neglene dine med gel eller akryl, vil det ikke ha så stor betydning om du velger gel polish eller gel color. Dette fordi du vil ha et beskyttende lag av gel eller akryl mellom din naturlige negl og gel fargen når du kommer for å ta av fargen eller gjøre en rebalansering. Hvis du ønsker en gel color over forsterkning, kan jeg anbefale Butter Creams fra merket Light Elegance. Jeg syns ofte det er svært givende å arbeide med gel color over forsterkning/forlengelse, dette da de ofte er svært tette i fargene og har mye pigmenter. Dette gjør at de kan brukes ikke bare som et lag med farge, men også ved for eksempel håndmalte design.

Jeg håper dette har gitt deg litt mer informasjon om de forskjellige produktene og hva du som kunde bør velge og se etter til dine negler. Jeg hjelper deg gjerne om du skulle lure på noe mer, ta kontakt med meg i salongen eller via Neglfabrikkens kontaktinfo på nettsiden.Johanne & Neglfabrikken

292 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentar


bottom of page