Søk

Hvorfor bør du beskytte og forsterke neglene dine?

Oppdatert: 17. feb.

Jeg har ved flere samtaler rundt negler og beskyttelse av dem fått høre kommentarer om at neglene må ha en pause, de trenger å puste, at de blir ødelagt av forsterkninger og tar skade av jevnlige behandlinger. Dette er jeg helt uenig i og ønsker derfor i dette innlegge og forsøke å avkrefte disse mytene og denne feil informasjonen som svever der ute.


For å kunne forklare hvorfor disse påstandene og mytene ikke stemmer og hvorfor du bør beskytte og forsterke neglene dine, må jeg gå litt i dybden på hva neglen vår består av og hvordan den er satt sammen.


Neglene våre består av negleplaten, neglesengen, negleroten, folder og forseglinger (hud). Alle disse delene er med på å beskytte neglen i seg selv, men også selve fingeren din, hendene dine, fingerbenet og kroppen generelt. Vi tar i alt mulig i løpet av en dag, og har man en rift i neglen eller huden rundt neglen/fingeren står man i større fare for å få bakterier, infeksjoner og virus på besøk i kroppen. Det er viktig å tenke på disse elementene som en del av kroppen og dens funksjon. Jeg tror mange glemmer eller ikke tenker over at negleplaten er der av en grunn, på samme måte som det er fort å glemme at hår har en filtrerende og rensende effekt, og er til stede på kroppen for akkurat dette formålet.


Negleplaten vet de fleste hva er, det er selve neglen. Denne er laget av dødt keratin som er presset sammen i flere lag, og alle disse lagene danner din negl. Negleroten er der neglen lages og formes. Formen på negleroten er med på å bestemme om du har en tynn, tykk, bred eller smal negl, og neglerotens form bestemmes av genetikk, så her er det et lite genetisk lotto som sier hvordan dine naturlige negler er sammensatt. Neglesengen er huden under negleplaten, denne består av flere lag med hud, blodomløp og nerver. Videre har vi noen hudfolder og forseglinger som også er en del av neglen og dens beskyttere.


De fleste vet hva neglebåndet er, det mange ikke vet er at vi ofte forveksler neglebåndet med en av forseglingene og foldene til neglen. Jeg skal prøve å ikke bli for faglig teknisk, men de to forseglingene vi har heter Eponychium og Hyponychium. Eponychium er den forseglingen som vi kaller neglebåndet. Denne huden er med på å beskytte neglene våre ved at den danner en forsegling mellom negleplaten og hudfolden ovenfor, slik at det ikke kommer bakterier og andre uønskede partikler ned til negleroten. Hyponychium er huden mellom negleplaten og fingertuppen din og beskytter neglen ved at den danner en forsegling mellom negleplaten og neglesengen, slik at det ikke kommer bakterier og andre uønskede partikler inn til neglesengen. Hvis du kjenner etter så er denne forseglingen noe øm og det kan være svært vondt om man bryter denne.
Alle delene over er altså med på å beskytte fingrene, fingerbenet og hendene dine mot infeksjoner, bakterier og andre uønskede partikler.


Negleplaten er laget av dødt keratin, det betyr at negleplaten ikke består av noe levende og derav ikke trenger å puste eller ha en pause fra forsterkninger. Det negleplaten trenger er fuktighet, styrke og beskyttelse for å kunne vokse og gro i fred. Hver gang du får gjort en manikyr, legger neglelakk, Shellac, gel forsterkning eller kanskje akryl forlengelse, er du med på å beskytte og ivareta neglene din på den aller beste måten. Hver gang du bruker negleolje og neglebåndskrem er du med på å ivareta neglens fleksibilitet og motstand mot skader, knekker, sprekker og rifter.


Myten om at neglene tar skade av forsterkninger og blir ødelagt av jevnlige behandlinger er ikke helt usann. Jeg skal ikke si at du ikke kan få ødelagte negler av å ha forsterkninger, for det kan du. Dette skjer imidlertid som oftest hvis du tar av forsterkningen på en uriktig måte eller filer for mye og for ofte på den naturlige neglen, som fører til uttynning av neglens flere lag. Her kommer også produkt kunnskap og utdanningen til negledesigneren inn som et viktig avkreftende element. Ved å bruke produkter laget for å ivareta, beskytte og fremme sunne og sterke negler, vil man være langt på vei for å avkrefte myten over. Det er også viktig at negledesigneren du går til har kunnskapen om hvordan å ivareta og beskytte neglene dine, samt hvordan hans/hennes produkter vil bidra til dette.


Så, hvorfor bør du beskytte og forsterke neglene dine?

Jo for å ivareta, beskytte og fremme vekst av din naturlige negl og alle dens deler. Ved å legge neglelakk, Shellac, gel og akryl vil du hjelpe neglen å vokse og gro i fred. Ved å la neglen få vokse og gro i fred, samt holde dem sunne og sterke, vil du også hjelpe fingrene dine, hendene og resten av kroppen med å stå imot bakterier, infeksjoner, samt andre uønskede sykdommer og skader som kan finne veien inn i kroppen via neglens flere deler. Mitt faglige råd er at ALLE bør beskytte og forsterke neglene sine. Neglene dine trenger beskyttelse, ivaretakelse og forsterkninger slik at alle delene av neglen kan gjøre sin jobb best mulig og beskytte deg og din helse.Hilsen Johanne & Neglfabrikken.


Kilder: Bildet er fra boken "Face To Face with Doug Shoon" av Doug Shoon.

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle