Søk

Hva kan du gjøre av neglepleie hjemme?

Mitt siste innlegg handlet om hvilke egenskaper en negl bør ha for å være sunn, sterk og frisk. I dag ønsker jeg å si litt om hvordan du kan være med å opprettholde disse egenskapene selv. Går du jevnlig til negledesigner vil du få endel hjelp på veien, men det er også ting du kan gjøre hjemme for å bedre helsen til neglene dine enda ett lite hakk.


Når du går til en negledesigner får du en tjeneste som vil gi en eller annen form for ekstra tøffhet og styrke til neglene dine, men jeg og mine kolleger kan bare hjelpe neglene dine til ett vist punkt. Når jeg fikk min lisens lærte jeg at for at kundene skulle kunne opprettholde en god neglehelse, burde jeg ha ett 50/50 samarbeid med dem. Som negledesigner ønsker jeg derfor at du fortsetter å ivareta, beskytte og hjelpe neglene dine i de 3 – 4 ukene som går frem til vi ses igjen.


For å klare dette trenger du litt produkter som vil gi neglene dine det de trenger. Du kan sammenligne hjemmepleie av neglene dine med hjemmepleien du gjør etter at du har vært hos frisøren. Vi er ofte nøye med å bruke hårkurer, ekstra balsam og produkter som skal hjelpe å styrke håret vårt. Neglene trenger akkurat den samme hjelpen, da de er laget av det samme proteinet som håret vårt, og uten litt ekstra omsorg står neglene i fare for å knekke, sprekke og bli skadet, akkurat som håret vårt gjør.


Jeg anbefaler alle mine kunder å ha en god negleolje. Her kan man velge blant flere forskjellige merker og produsenter, men jeg anbefaler deg å kjøpe oljen hos din negledesigner. Oljene vi har for salg er laget for å passe sammen med produktene du får lagt. De har viktige og gode ingredienser som gjør at oljen vil kunne trenge igjennom forsterkningen din og ned inn i din naturlige negl. Dette er helt essensielt da oljen vil gjøre både produktet og den naturlige neglen din fleksibel og sterk, som igjen vil gjøre at de i mye større grad vil kunne motstå slag, dunk, skrap & andre skader.


En neglebåndskrem er også sterkt å anbefale. Når du får stelt neglene dine får du gjort en manikyr. Den består blant annet i å fjerne dødt vev og hard hud på din negleplate og rundt neglen. En neglebåndskrem vil ved jevnlig bruk opprettholde denne manikyren. Kremen vil fjerne død og tørr hud fra neglene dine og hjelpe deg å opprettholde et sundt og fint neglebånd, en ren negleplate og huden rundt fingrene vil til enhver tid være frisk og fin. For alle dere som pleier å klippe huden rundt neglene deres, vil jeg anbefale en neglebåndskrem på det aller sterkeste. Ved jevnlig klipping i huden tror kroppen at det er oppstått en skade og vil på egenhånd prøve å reparere dette. Når dette skjer vil hudproduksjonene økes og du vil få mer hard hud, flising og kanskje også sår skorper i området du har klippet. Alt dette unngår du ved jevnlig bruk av en neglebåndskrem da den vil gjøre jobben for deg. Her anbefaler jeg også å kjøpe kremen hos din negledesigner, som over er den laget for å samarbeide med oljen og resterende produkter du har fått lagt.


Mange vil kanskje tenke, «men er alle disse produktene virkelig nødvendig?». Jeg vil absolutt si at de er det. Ønsker du at dine negler skal være sunne, friske og sterke uavhengig av hva du har av ekstra forsterkning vil oppskriften være å følge rådene jeg gir deg her. Det kan kanskje høres overdrevet ut, men jeg vet at det fungerer. Jeg har selv testet ut forskjellen med og uten disse produktene og jeg anbefaler alle kundene mine å bruke negleolje og neglebåndskrem. Jeg har selv negler som ikke er veldig samarbeidsvillige i naturlig form og jeg vil alltid trenge en forsterkning for å kunne ha lange negler. Hele forskjellen på formen, styrken, fleksibiliteten og ikke minst varigheten på tjenestene jeg gjør på meg selv, avhenger av hvor flink jeg er til å bruke produktene over. Er jeg flink, varer forsterkningene mine mye lenger, samt at mine naturlige negler har det mye, mye bedre.


Jeg vil gå nærmere inn på hvilke produkter du bør velge og hvorfor i et senere innlegg, men jeg ønsker å nevne to produkter her som vil gjøre en stor forskjell for dere som ønsker naturlige negler uten ekstra forsterkning.


Jeg anbefaler som sagt alle å ha en god negleolje og neglebåndskrem. Jeg anbefaler også jevnlig manikyr hos en negledesigner uavhengig om du vil ha noe beskyttende lag eller ikke. Du kan velge å få en manikyr uten noen annen tjeneste eller så kan du også få lagt vanlig neglelakk som et mini beskyttende lag hvis du ønsker det. I etterkant av en manikyr ville jeg ha fått kjøpt med meg et styrkende og reparerende produkt som inneholder ekstra keratinprotein. Hos meg ville dette vært CND sin Rescue RXx. Dette er et produkt som vil hjelpe på riller, sprekker og deling av negleplaten din, samt at den vil gi økt styrke til neglene dine.


Ut over dette ville jeg lagt litt ekstra penger i en god neglelakk. En god neglelakk kan være hele forskjellen mellom en knekt negl og ikke. Hos meg og Neglfabrikken ville du blitt anbefalt CND Vinylux 7 -dagers neglelakk. Denne lakken er nok et supert produkt fra CND og jeg kan så å si garantere at den vil holde i de 7 dagene den lover. Da jeg startet med negler var det fordi jeg var lei av at neglelakkene ikke holdt seg på i mer enn noen få timer og fordi neglene mine var umulige å holde fine i form og fasong. Jeg har i etterkant prøvd Vinylux neglelakken på mine naturlige negler og er helt solgt. Vinyluxen satt på meg i 6 dager før det kom en liten ripe i en av pekefingrene, som er en ekstrem forbedring fra tidligere neglelakker og produkter jeg har brukt. Vinylux neglelakk er også fantastisk sammen med forsterkninger av gel & akryl. Så er du glad i å forandre farger og stil imellom etterfyllene dine, er den absolutt å anbefale til dere som liker å legge litt lakk selv, men som også trenger litt ekstra styrke som meg =)


Filing og forming av neglene dine, en god neglelakk fjerner og ikke minst en god håndlotion er også ting jeg anbefaler at alle har i nattbordskuffen.


Det finnes flere gode neglelakkfjernere der ute, som inneholder gode oljer og vitaminer som er bra for neglene og huden din, og som ikke vil tørke dem ut. En god fil er også bra. Her anbefaler jeg deg å ikke kjøpe noe som har mer grit (grovhet) en 240# hvis du skal bruke den på naturlig negl. Alt over 240# grit vil være for grovt for naturlige negler og du står i fare for å gjøre mer skade en nytte. Jeg anbefaler alltid også at du rådføre deg med negledesigneren din før du begynner å file på et kunstmaterial. Dette for å unngå at du skader og over filer dine naturlige negler.


En god håndlotion er det siste jeg vil anbefale dere av hjemmepleie produkter. Her velger jeg lotion foran krem fordi lotion trekker raskere inn og føles ofte ikke så fet ut på hendene. Dette er et råd som jeg tenker er spesielt viktig i tiden vi er inne i nå. Vi vasker og spriter hendene våre flere ganger til dagen og hver gang trekkes litt og litt mer av fuktigheten i huden vår ut. Ved å bruke lotion etter hver håndvask og spriting vil du hjelpe hender og negler til å beholde fuktighet, fleksibilitet og mykhet gjennom dagen.Johanne & Neglfabrikken114 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle